Pořádám přednášky a besedy o Indonésii pro studenty, zájemce o cestování i širokou veřejnost. Obecné přednášky o Indonésii jsou koncipované jako poznávací cesta, při které zapojíme všechny smysly: fotografie nám přiblíží kulturní památky, přírodní krásy a obyvatele souostroví, zaposloucháme se do podmanivé melodie javánského či balijského gamelanu a seznámíme se zvuky indonéských ulic, ochutnáme tradiční pochoutky a ani čich a hmat nepřijdou zkrátka. Přednášky trvají 90 minut, po domluvě je možné je přizpůsobit vašim  časovým a obsahovým požadavkům.

 

Přednáška : Indonésie

Přednáška je zaměřená na základní poznání indonéského souostroví. S mapou a fotografiemi se porozhlédneme po tropických ostrovech, nahlédneme do spletité historie souostroví, vyvrátíme některé mýty o indonéském národním jazyku, zjistíme, čím se lidé v Indonésii živí, jak se stravují a bydlí, jak se baví ve svém volném čase a mnoho dalšího. Tato přednáška poskytuje základní přehled o geografii, historii, obyvatelstvu a kultuře Indonésie a je proto vhodná především pro studenty.

 

Přednáška: Architektura v Indonésii

Architektura Indonésie je rozmanitá stejně jako jsou různorodí lidé, kteří na souostroví žijí. Tradiční domy, které pojmou celou vesnici, královské paláce, život v městských čtvrtích kampung, slumy, satelitní městečka i mrakodrapy v indonéském hlavním městě – na této cestě se rozhodně nebudeme nudit.

 

Přednáška: Chutě Indonésie

Studium indonéské kuchyně je jako dobrodružná cesta historií. Díky své strategické poloze na křižovatce námořních cest se souostroví již v dávné minulosti stalo zastávkou pro obchodníky i dobrodruhy z různých konců světa. Díky těmto cizím vlivům se do souostrovní kuchyně dostala nová koření, chutě a ingredience. Podíváme se společně do kulinářské historie, zastavíme se na jídle v jídelničkách zvaných warung a dozvíme se o tom, jak se Indonésané stravují. O indonéské kuchyni si nebudeme ale jenom povídat, ale také ochutnáme tradiční pochoutky a dokonce se naučíme i jednu z nich připravovat.